Nieuws oktober

Dag iedereen!

Het is tijd voor een update! De zomer is gepasseerd en het nieuwe zeiljaar is opnieuw aan het lonken. Sinds begin september heb ik mijn fysieke trainingen hervat. Ons zeilprogramma voor het komende jaar staat nog niet volledig vast, maar het hoogtepunt is zeker het WK in Medemblik in augustus 2017! Je kan Nederland voor ons bijna thuiswater noemen!

Het afgelopen jaar is voor mij een jaar geweest met veel ups en downs. Ik sukkelde met een blessure en had het mentaal zwaar (zwaarder dan ik gedacht had) met het niet geselecteerd zijn voor de Olympische Spelen deze zomer in Rio. Ik heb hier echter veel uit geleerd en ik sta nu sterker in mijn schoenen dan ooit tevoren.

Dit najaar staat al helemaal volgepland. We beginnen het seizoen met een wedstrijd in Japan. Daar zullen we meezeilen in de Enoshima Race Week (op het toekomstig Olympisch water!). We vertrekken een week voordien om zoveel mogelijk te kunnen ontdekken van de plaats.

Daarna trainen we in onze vaste trainingsbasis in Cadiz tijdens de herfstvakantie. Aansluitend reizen we door naar de BOIC stage in Lanzarotte. Daar gaan we fysiek trainen met de andere atleten van Team Belgium.

Eind november vertrekken we richting het verre Zuiden (lees: Australië). In Melbourne vindt van 7 t.e.m. 12 december de Sail World Cup Final plaats. Deze wedstrijd werd de afgelopen twee jaar in Abu Dhabi gehouden. Nu is beslist dat deze in Australië zal doorgaan. Daarna gaan we hoogstwaarschijnlijk nog een wedstrijd in Sydney varen. Dit met het oogpunt op de ranking, en het verzamelen van zoveel mogelijk punten. Deze World Ranking zal belangrijker worden in het vervolg van de World Cup series.

Ook zou ik graag mijn nieuwe sponsor Volvo voorstellen! Zij zullen ons voorzien van de beste auto om het land mee door te rijden en veilig op onze zeillocaties aan te komen!

Verder wil ik ook alle andere sponsors bedanken voor de steun in 2016.
Sport Vlaanderen,  VYF, Neil Pryde, VVW, Chape Royaux, Marina Yachting Center, DENK en Team Belgium .

Ik hoop dat jullie het allemaal zien zitten om samen met mij nog 4 jaar door te gaan!

Groetjes,

Emma

 

 

Be the first to comment

Leave a comment