Melbourne

Dag iedereen!

Het is tijd voor een update! Ik ben momenteel op het Zuidelijk Halfrond, meer bepaald Australië (Melbourne). De Sailing World Cup Final is net op zijn einde gelopen, en ik behaalde een bronzen medaille! Het goud ging naar Marit Bouwmeester en het zilver naar Anne-Marie Rindom (beide medaillewinnaars in Rio deze zomer). Het is een lange week geweest met zware dagen, moeilijke condities en veel ups-and-downs. De vloot was wel van een minder niveau dan op de gebruikelijke World Cups (sommige toppers nemen even tijd weg van het zeilen na hun campagne voor Rio), toch betekent deze eerste podiumplaats op een Wereldbeker veel!

Deze trip was niet de eerste van dit najaar! In oktober reisden Maité en ik reeds af richting Tokio om het Olympisch vaarwater te verkennen). We zeilden daar de Enoshima Race Week. Het resultaat was niet wat ik gehoopt had, maar het was een goede kans om onze eerste stappen in de volgende Olympiade te zetten. We leerden het water al wat kennen, de mensen, de sfeer en de haven.

Tussen Japan en Australië gingen we op een zeilstage in Cadiz, gevolgd door een fysiek kamp in Lanzarotte (de BOIC stage, georganiseerd door het Belgisch Olympisch Comité). Samen met andere sporters uit een uiteenlopende range aan sporttakken trainden we hard! Het BOIC zorgde voor een onberispelijke omkadering, bedankt hiervoor!

In de nabije toekomst staat nog Sail Sydney (een lokale wedstrijd) hier in Australië op het plan, en daarna keer ik terug huiswaarts! Tijd voor examens en Kerstmis!!

Aan alle sponsors die mij dit jaar hebben geholpen: hartelijk bedankt! Zonder jullie steun is alles wat ik doe niet mogelijk. Topsport Vlaanderen, VYF, Volvo Belux, Neilpryde Sailing, VVW, Marina Yachting Center en Chape-Royaux!

Groetjes!

Emma

Be the first to comment

Leave a comment