Update

Dag iedereen! Ik heb al een tijdje niet meer van met laten horen, maar dit wilt zeker niet zeggen dat ik stilgelegen heb;). 4 wedstrijden na mijn laatste blog zijn we al ver gevorderd in het seizoen! Even een kort overzicht van de laatste maanden:

De eerste wereldbeker van het jaar vond volgens traditie plaats in Miami in de wintermaand januari. Dit was tevens ook het eerste event met onze nieuwe coach Jakub Kozelsky. Altijd een superplaats om te verblijven. Terwijl iedereen in het koude weer thuis examens aan het maken is, mochten wij trainen in de mooie baai van Miami. De wedstrijd ging echter met veel up en downs. De omstandigheden waren moeilijk en zeer wisselvallig. Gelukkig zeilde iedereen onregelmatig en kon ik een plaats in de top 10 bemachtigen! Na een goede medalrace werd ik 6e in totaal!

Daarna trokken we naar Cadiz. Dit is onze trainingbasis voor de winter. Een goede trainingsstage met daarop gevolgd de Carnaval races. Deze won ik! Geen drukbezette wedstrijd, maar toch wel een paar bekende buitenlandse gezichten!

Van Cadiz trokken we richting Palma voor de Prinses Sofia Trophy. Ik had het moeilijk met de omstandigheden en kon niet genoeg snelheid in mijn boot krijgen om mee vooraan te zeilen. Een wedstrijd om te vergeten zeg maar!

Eind april hadden we dan de tweede ronde van de wereldbekercompetitie. Deze vond plaats in Hyeres (het Zuiden van Frankrijk). Deze wedstrijd heb ik veel geleerd. Ik zeilde de eerste twee dagen van de competitie zeer degelijk in de moeilijke omstandigheden die we kregen voorgeschoteld. De twee dagen daarna gingen echter veel minder goed. Ik kon precies geen enkele beslissing juist maken. Dit resulteerde in 4 mindere reeksen. De laatste dag had ik dus veel goed te maken. Ik was er op gebrand om mezelf in de medalrace te varen. Die laatste dag zeilde in een 3e en een 5e plaats. Dit was net genoeg om de 10e plaats te beslaan! Niets te verliezen in de medalrace ging ik er vol voor, en ik won de medalrace! Zeer blij met de laatste twee dagen.

Afgelopen week hebben we er een trainingsperiode in Medemblik opzitten. Fysieke training afgewisseld met zeiltrainingen zorgden voor een gevarieerd en druk programma!

Na deze week voel ik me helemaal klaar voor de Delta Lloyd Regatta die op 23 mei van start gaat! Je kan online volgen op www.deltalloydregatta.com .

Een leuk nieuwte: vanaf nu zeilen we met carbon topmasten! Een upgrade van het aluminium ;).

Groetjes!

Emma

Be the first to comment

Leave a comment