Nieuwsbrief

podium Gamagori
Dag iedereen! Hierbij een korte update!sportvlaanderen

Na het OBK te Oostende waar ik aanwezig was stonden er aan de Unief in Gent nog twee examens op het programma. Sterkteleer en constructie van Gebouwen. Ze zijn allebei goed gelukt. Weer een stapje dichter bij afstuderen! wwsv

Op 26 september trokken we voor 5 weken naar Japan. De bedoeling is om er in de komende 3 jaar zo veel mogelijk te trainen. Maar eerst en vooral moeten we daar in  Enoshima onze weg vinden, logement zoeken op langdurige basis, kijken waar we kunnen fitnessen, goede restaurants zoeken en kijken waar we veilig voedsel kunnen kopen.volvo-2

Daarnaast stond ook de worldcup te Gamagori op het programma. De wedstrijd was een mentale strijd. De ganse week veel regen en iedere dag sterk shiftende en variabele wind.
De eerste reeks ging niet volgens plan. Maar in de volgende dagen  kon ik mij traag maar zeker opwerken naar de top. Ik startte de Medalrace op de 2de plaats. De Griekse Karachiliou leek voorbestemd te zijn om de wedstrijd te marina-2winnen want ze had 14 punten voorsprong op mij. Ze startte echter te vroeg zodat ze direct 20 strafpunten opliep en daarmee van het podium tuimelde. De wedstrijd lag dus open en ik moest vooral Anne-Marie Rindom (DEN) in het oog houden. Zij had 3 punten achterstand op mij. Het medalrace startte met een pittig windje doch deze viel gaande weg bijna volledig weg. Omdat we zo dicht bij de kust lagen en we een aflandige wind hadden, was bijna alles mogelijk! 20161152-royaux-logo-o-g

In het laatste voordewindse rak lag Rindom een plaats voor mij en was de zege in het zicht. Ik kreeg echter een gele vlag en moest dus een strafrondje draaien. De Franse zeilster Bolou profiteerde daarvan en nestelde zich tussen mezelf en Anne Marie. Ik probeerde nog de Franse in te halen maar zat aan de finish iets te hoog.. Ik finishte op 1 meter van de gouden medaille.. Toch VVW-Nieuwpoortwel zuur, maar uiteindelijk toch zeer tevreden met de podiumplaats.

Nadien moesten we snel inpakken want er was een Typhoon op komst. De medalrace voor de windsurfers werd zelfs afgeblazen. Ook onze container was net op tijd geladen voor het transport terug naar Enoshima!

Nadien ging het in sneltempo opnieuw op het Olympisch zeilwater voor een drie daagse wedstrijd. Veel toppers waren er aanwezig want het was de eerste regatta op het olympische water. De wedstrijd verliep voor mij niet zo goed. Een Bfd en een reeks van 30 punten zorgden ervoor dat ik pas 15de eindigde. Bovendien werd de derde dag zelfs niet gevaren want er was een tweede Typhoon in aantocht. Fysiek en mentaal was ik op! De 4 weken training en de wereldbeker hebben me geveld!

Ik ben nu een weekje thuis en op 11 november vertrek ik op stage naar Lanzarote. Dit is een BOIC stage voor alle topsporters van Sport Vlaanderen. We nemen onze boten niet mee maar zullen de ganse week fysiek trainen.  De stage is ook leuk want op die manier kunnen we eens samen sporten met Eline Berings, de Belgian Bullets, de Belgian Tornados, en zelfs even samenlopen met de Borlee’s. Samen sporten, teambuilding, goed trainingsweer, dit is altijd een perfecte combinatie!
havenNadien ben ik 7 dagen thuis en dan vertrekken we naar Cadiz  om er twee weken te trainen.  Ik kijk er alvast naar uit. Daar komen alle zeilers samen om er een week gezamenlijk te trainen. Naast de Laser Radials zullen ook de 49’ ers en de laser 4.7 aanwezig zijn.

Bij deze wil ik jullie opnieuw bedanken voor jullie support! Zonder jullie financiële steun was mijn droom niet mogelijk.

Groeten
Emma

 

Be the first to comment

Leave a comment