Nieuwsbrief

Dag allemaal!

Wat een drukke periode hebben we achter de rug, we hebben met ons team tijdens deze wintermaanden alles gedaan behalve stil gezeten!

Na ons avontuur in Japan was het tijd om fysiek te trainen. Dankzij het BOIC konden we mee op een super fysieke stage in het zonnige Lanzarote! Een week keihard trainen: fietsen, de gym, zwemmen, lopen.. het is er de ideale setting. Daarnaast kregen we ook de kans om de andere atleten van Team Belgium beter te leren kennen en hun sporten eens te beoefenen.

Als zeilers trainen we altijd in verre oorden, we krijgen dus niet vaak de kans om andere olympische sporters te ontmoeten. Alvast hartelijk bedankt aan het BOIC voor de inspirerende en mooie stage!

Daarna was het terug tijd om in de boot te kruipen. We vertrokken richting Cadiz, onze vaste trainingsplaats in het zuiden van Spanje, voor drie weken training. Tussen die stages door legde ik ook nog drie examens af, allemaal met succes!

Met de feestdagen bleven we in het land verder fysiek trainen. Aangezien we zo veel weg zijn van thuis, is deze periode extra speciaal voor mij. Ik genoot met volle teugen van de familietijd!

In januari was het dan tijd om te vertrekken richting Miami! De tweede wereldbeker van het 2017-2018 seizoen. Iedereen is altijd in opperbeste stemming. De meeste zeilers komen vanuit de winter in hun thuisland. De zon en de setting in Miami zorgen dan voor een instant vakantiegevoel! Maar we zijn er natuurlijk niet om te zonnebaden! Een stevige voorbereiding op de wedstrijd met veel training zorgde voor een goed gevuld programma.

De wedstrijd ging goed van start! Na vier dagen stond ik op de eerste plaats! Helaas zeilde ik mezelf in de verdoemenis op de 5de dag van de wedstrijd. Veel wind en drie wedstrijdraces zorgden ervoor dat ik mijn voorsprong van 20 punten in no time verkwanselde en uiteindelijk op de tweede plaats de medalrace inging. Die medalrace ging gelukkig wel goed! Ik kon mijn plaats behouden en sloot de week af met een zilveren medaille!

 

Daarna was het terug tijd om in Cadiz verder te trainen en mee te doen aan het Spaans kampioenschap. In goed gezelschap werkten we twee goede trainingweken af gevolgd door een driedaagse wedstrijd. Afwisselende wind zorgde voor tricky omstandigheden, maar gelukkig kon ik het hoofd koel houden en eindigde ik op de 2e plaats.

 

Op dit moment kom ik net terug uit Palma de Mallorca. Daar ging afgelopen week de eerste wedstrijd van het Europese seizoen van start. Ter voorbereiding trainden we 2 volle weken op locatie. Veel wind en grote golven maakten het een droom voor elke zeiler.

De prinses Sofia wedstrijd is altijd een echte krachtmeting tussen alle zeilers die voor het eerst weer hun kunde willen tonen aan de rest van het veld. 120 laser radials zorgden voor een groot en divers deelnemersveld. De wedstrijd ging niet zo goed van start voor mij. Een reeks waarbij we in 2 knopen naar de finish moesten dobberen zorgde voor een slecht resultaat. Gelukkig herpakte ik me de dagen erna! Ik bleef elke dag klimmen tot ik op de voorlaatste dag op de vierde plaats in het klassement stond, met slechts 2 puntjes afstand van nummer 3! Alles was dus mogelijk in de medalrace! Tijdens de medalrace kregen we te maken met aflandige, supershifterige en vlagerige wind. Ik zeilde een goede race, en kon erin slagen om de juiste mensen achter me te houden om dat ene plaatsje op te schuiven in het klassement. Helaas kreeg ik aan de finish lijn te horen dat ik te vroeg gestart was! Dat betekent een DSQ als resultaat, het volle aantal punten… In plaats van brons op het podium werd het de zesde plaats in het eindklassement. Zeer leerrijk voor de toekomst!

 

Nu kijk ik uit naar de laatste wereldbeker van dit seizoen in het zuiden van Frankrijk. Deze gaat van start 24 april. Ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes,

Emma

Be the first to comment

Leave a comment