Boot

De Laser is één van de populairste eenheidsklassen ter wereld en dat is niet alleen te danken aan zijn uitmuntende zeilkwaliteiten, maar zeker ook aan de efficiënte werking van zijn Internationale Klasse Organisatie. Daarom zeilen er wereldwijd meer dan 200.000 Laser waarvan een 2000+ in België!

De Laser is een echte eenheidsklasse, iedereen komt er aan de start met gelijk materiaal. Laser wedstrijdzeilen gaat van regionale clubwedstrijden tot Olympische wedstrijden.    De Laser Klasse bestaat eigenlijk uit drie verschillende klasse: Standard, Radial en 4,7 die elk een ander zeil hebben maar dezelfde scheepsromp gebruiken. U kunt met de verschillende zeilen varen alleen door het zeil en de ondermast te wijzigen.

Laser Radial beschikt over een zeil van 5,76 m². Dit zorgt ervoor dat veel mannelijke jeugdzeilers starten in deze boot naar aanloop voor de fysiek zwaardere Laser Standaard. Voor de vrouwen echter is de Laser Radial Klasse Olympisch. Als je als vrouw in een eenmansboot naar de Spelen wilt gaan, is dit de enige optie.

Om deel te nemen aan de Olympische Spelen moet het land zich kwalificeren op internationale events. De eerste mogelijkheid voor landenkwalificatie is in de zomer van 2018 op het ISAF Wereld Kampioenschap in Arhus (Denemarken). Daarna zijn er nog meerdere mogelijkheden voor kwalificatie, maar wordt dit als Europees land wel moeilijker.

laser-radial-specs